Мустафа Каяджан

Restoratif Uzmanı Mustafa Kayacan

1991 yılında Isparta’da doğan Restoratif Uzmanı Mustafa Kayacan lise eğitimini Isparta Fen Lisesi’nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini 2014 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamlamış ve 2019 yılında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda ‘Başlangıç arayüz çürüklerinin saptanmasında kullanılan farklı optik yöntemlerin klinik olarak değerlendirilmesi’ başlıklı tezi ile uzmanlık eğitimini tamamlamış ve aynı yıl Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı ünvanını almıştır.
Restoratif Diş Hekimliği Derneği (RDD) üyesidir. Restoratif Diş Tedavisi ile ilgili, yurt içi ve yurt dışındaki kongre ve kursları takip etmektedir. Dental fotoğrafçılık, diş beyazlatma, direkt ve indirekt anterior estetik restorasyonlar, inley-onley restorasyonlar, dijital diş hekimliği ve gülüş tasarımı alanlarına ilgi duymaktadır.

DİREKT KOMPOZİT LAMİNA

Kompozit dolgu materyalleri 1962’de piyasaya girmelerinden bu yana, önemli bir gelişme göstermiş ve çok başarılı olmuştur. Özellikle ön bölgede yer alan dişlerin estetik restorasyonları için oldukça başarılı bir tedavi materyali olarak kabul edilebilirler. Estetik kompozit rezinler kullanılarak yapılan restoratif tedaviler, modern diş hekimliğinde oldukça önemli bir yere ulaşmış durumdadır. Kompozit restoratif dolgu materyalleri doğru teknikle uygulandığı sürece, diş minesineoldukça güvenilir bağlanma özelliği göstermektedir.

Direkt kompozit dolgu materyalleri ve günümüz kompozit rezinlerin gelişmiş optik özellikleri sayesinde, diş dokularındaki opak ve yarı saydam alanların doğal ve estetik şekilde taklit edilebilmesini sağlanmaktadır. Ayrıca bu tedavi yöntemi, dişlere zarar vermeden ve dişlerde doku kaybına sebep olmadan uygulanabilmektedir.Direkt ve indirekt kompozit lamina yöntemi, bu materyaller kullanılarak yapılan restoratif tedavi yöntemlerinden en önemli olanlarıdır. Direkt kompozit lamina yönteminde tedaviler hekim tarafından direkt olarak ağız içinde uygulanıp tek seansta tamamlanmaktadır. İndirekt kompozit lamina yönteminde ise ağız içinden elde edilen ölçü ve modeller kullanılarak, ağız dışında hazırlanan laminaların daha sonra ağız içindeki dişlere yapıştırılması ile tamamlanmaktadır.

Direkt kompozit lamina yöntemi ile uygulanan tedaviler; diş yüzeylerindeki  renk bozukluklarının  kapatılması, diş mine yüzeylerindeki aşınma ve ufak kırılmalarla oluşan şekil  bozukluklarının düzeltilmesi,dişler arasındaki boşlukların (diastema) kapatılması, anatomik olarak bozuk şekilli diş veya dişlere daha estetik bir görünüm kazandırılması, ön bölge dişlerinde görülen asitmerilerin giderilmesi,uygun durumlarda ön bölgedeki dişlerin boylarının uzatılması , gülüş hattının düzenlenmesi,kırık dişlerin tamiri,yine ön bölgede yer alan dişlerin özellikle dudak ve yanak ile temas eden yüzeylerindegenellikle yanlış ve sert diş fırçalamaya bağlı oluşan aşınmalar ile o bölgede yer alan çürüklerin tedavi edilmesi olarak sıralanabilir.

Как это делается?

Если лечение прямой композитной пластинки проводится с целью устранения переломов зубов или коррекции кривых зубов, расположение ломаной линии зуба, коррекция кривых зубов, и кариеса, если таковые имеются, может привести к минимальной стираемости зубов, так как необходимо чистить окрашенную зубную ткань.В случае эстетических требований его можно наносить на зубы без какого-либо стираемости. Это одно из самых больших преимуществ метода прямой композитной пластинки.Также возможно внести изменения в реставрацию или восстановить зубы.Анестезия не требуется в тех случаях, когда не будет стираемость зубов, и обеспечивается возможность безболезненного лечения. Количество сеансов лечения варьируется в зависимости от количества обрабатываемых зубов, но обычно выполняется за один сеанс и в течение 1-2 часов.По сравнению с фарфоровым пластинами, больее экономическая эффективность и легкая ремонтопригодность являются одними из основных преимуществ.

Restoratif Uzmanı Mustafa Kayacan Поиск Гугл

Пролистать наверх
ru_RURussian