3D Çene ve Diş Tomografisi

tomo

3D Çene ve Diş Tomografisi nedir ?

3D Çene ve diş tomografisinin temel prensibi bir objenin iç yapısı ve çevresini çoklu projeksiyonda göstermesidir. Yani dişlerle alt-üst çene ilişkisi, kısaca çene-diş-kafa kemikleri ve yumuşak doku profili ilişkisi inceler. Kliniğimi içinde Sirona Marka Dental Volumetrik Tomografi-3D kullanılır. 3D Tomografi sayesinde hastayı en az radyasyonla en doğru tedavi planlaması ile tedavi programı çıkarılır.

3D çene ve diş tomografisi hangi durumlarda çekilir?

Bu tomografi sayesinde daha detaylı bir inceleme yapabiliyoruz. İmplant tedavisinde, ağız içinde gömülü 20 yaş dişlerinin kemikteki pozisyonunun, anatomik bölgelerle olan ilişkisinin (üst çenede sinüs boşluklarına olan uzaklığı ve alt çenede sinir-damar paketine olan uzaklığı ) üç boyutlu olarak değerlendirilmesi gereken durumlarda 3D tomografiyle çene kemiklerinin yapısı üç boyutlu olarak değerlendirilmesi gereken durumlarda çekilir. Tedavi sonrasında da gerekli kontrolleri bunun sayesinde yapabiliyoruz.

3D tomografi; çenelerde görülen kistlerin ve diğer patolojilerin tedavi planlamasında da son derece yardımcıdır. Alınan detaylı görüntüler ile kistlerin tüm sınırları ayrıntılı olarak belirlenebilir ve eksiksiz bir şekilde bölgeden uzaklaştırılabilir. Böylece dental implantların en doğru bölgeye yerleştirilmesini ve hem estetik hem de fonksiyonel olarak en iyi sonuç elde edilmesi sağlanır.

3D Çene ve diş tomografilerinde radyasyon fazla mıdır? Zarar verir mi?
Çene Tomografisi

Yalnızca alt veya üst çenenin görüntülendiği 3D çene ve diş tomografisinin verdiği radyasyon dozunun normal panoramik filmden (her iki çenenin görüntülendiği büyük film) az bir miktar farkı vardır, dolayısıyla tüm vücudun çekildiği bilgisayarlı tomografiden çok daha az radyasyona sahiptir.

Konu ile ilgili diğer ayrıntılı web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. www.antalyadistomografisi.com

Görüntüden Nasıl Faydalınılır ?

  • Tek ya da tüm diş filmlerinde görüntülenemeyen alanların görüntülenebilir.
  • Alınan görüntüden belirlenen kesitler ile detaylı teşhis yapılabilir.
  • İmplant planlama ve cerrahi kılavuz hazırlama için yüksek çözünürlüklü veri toplanabilir.
  • Yumuşak doku tespiti, kemik yoğunluğu ölçümü, sinire olan mesafe ölçümü gibi tedavi öncesi planlamalar yapılabilir.
  • Gömük diş, çatlak, anormal sayıda kanal, kist yayılımı gibi tespitler yapılabilir.
  • Kemik yoğunluğu, sinüsler ve eklemlerle ilgili detaylı çalışmalar yapılabilir.

Google’da Ara

Başa dön
tr_TRTurkish